Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 14. 09:13, csütörtök | Bulvár
Forrás: Ügyészség

Autóval átment egy földön fekvő férfin, majd elhajtott

Autóval átment egy földön fekvő férfin, majd elhajtott

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja azt a férfit, aki áthajtott egy út szélén fekvő emberen, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

A vádirat szerint az elkövető 2021. december 14-én, 21 órakor, Debrecenben vezetett, esti látási viszonyok között, jól megvilágított útszakaszon. Amikor a vádlott egy kapubejáróval ellátott útszakaszhoz ért, nagyfokú figyelmetlensége miatt későn vette észre a férfit, aki miután ittasan kilépett az ingatlanról, még korábban elesett. A férfi a jármű jobb oldali kerekeivel, közel 50 km/h sebességgel áthajtott a fekvő sértetten.

A tettes az ütközéskor fékezett, és a döccenést is észrevette, amit kormányzással próbált korrigálni. Annak ellenére azonban, hogy észlelte a közúti balesetet, nem állt meg, és nem győződött meg arról, hogy van-e segítségnyújtásra szoruló sérült. Az elütött 65 éves sértett olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás során a szakértő megállapította, hogy 40 méter távolságból már emberi alakként lehetett észlelni a földön fekvő férfit, akit a járművezető késedelmesen vett észre. Az elkövető a cselekményével megszegte a haladási sebességre és segítségnyújtási kötelezettségre vonatkozó közlekedési szabályokat.


A Debreceni Járási Ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és súlyosabban minősülő segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a férfit börtönbüntetésre ítélje, végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművek vezetésétől és mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A járási ügyészség a vádiratában a törvényi feltételek fennállása esetén 3 év börtönbüntetés, 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.