Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Január 15. 09:23, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Club TV

Átfogó látogatás az Ugyerben

Átfogó látogatás az Ugyerben

A decemberi ellenőrzést első ellenőrzést követően az idén januárban is a jegyzői gyámhivatal, a rendőrök és polgárőrök újra meglátogatták az ugyeri dűlőkben lakókat. A megfigyelés cél az volt, hogy az itt élő emberek figyelmét

Fésűs Ferenc képviselő (Fidesz) a mai ugyeri látogatásunk egy hosszú távú program második állomása volt, látogatásunk elsőszámú célja az iskolaköteles gyerekek ellenőrzése volt, melynek során meggyőződtünk, vajon látogatják-e az iskolát vagy igazoltan tartózkodnak otthon. A másik oka az ellenőrzésnek az volt, hogy lássuk, az iskolaköteles korúak megfelelő körülmények között laknak-e, van-e fűtés, világítás, kielégítő táplálkozás. A látogatások alkalmával úgy tapasztaltam, hogy az első megjelenésünk (2010 decembere) olyan pressziót jelentett, amely pozitív irányú elmozdulást eredményezett. Véleményem szerint az ok az, hogy ezek emberek többségében tisztelik a törvényt és annak képviselőit. Megjelenésünket nem veszik zaklatásnak. Az itt élő lakosok többsége cigány, de ezen belül is nagy az eltérés. Egyik véglet a bűnözésből élők, másik véglet, mint ahogy kísérő polgárőrünk elmondta, a cigány szomszédja az első, ha meglátja az ő csirkéjét elbóklászni, figyelmeztet, Sanyi bá’ jöjjön. A törzsgyökeres ugyeriek vallják, hogy a dolgos emberek látják kárát annak, hogy a többségében bevándorlók nem hajlandók semmilyen munkát végezni. A család nagy, élni kell, a többit ki lehet találni. Nagy probléma, hogy a Nyírség és a ceglédi Ugyer között nagy és követhetetlen a vándorlás. Ez a rendőrségnek is nagy kihívás. Képviselőként remélem, egyszer, talán egy-két évtized is kell hozzá, újra Cegléd gyöngyszeme lesz Ugyer, ahol a mezőgazdasági termelők jól élnek a városban lakók hasznára. A megoldást segítené, ha azt a néhány családot, amely köztudottan bűnözésből él, sikerülne megfékezni. Arra kérem az ugyeri lakosokat, bízzanak a testületben és bennem is, aki önöket képviseli az önkormányzatban, mert mindent megteszünk, hogy visszatérjenek a korábbi nyugodt idők. Az élethez és a vagyonhoz való biztonság mindenki számára alapvető jog, ennek biztosítása Cegléd város vezetésének feladata és mi ezen vagyunk.

Hegedűs Ágota alpolgármester: Az Ugyerben jelenlévő problémák megoldásának alapja a ceglédi rendőrség és a város önkormányzata között létrejövő közbiztonsági koncepció elkészítése. Civilként soha nem jártam Ugyerben, de hallottam az ott lévő áldatlan állapotokról és a város vezetésétől hathatós intézkedést vártam, ez nem történt meg. Nem szeretem, ha csak beszélünk valamiről, ezért személyesen akartam látni az ott kialakult helyzetet, s ennek ismeretében meghatározni azt, amit kell és lehet tenni. A decemberi első látogatáskor sokkolt az a helyzet, amit tapasztaltam. Pedagógusként tragikusnak láttam a gyerekek helyzetét. A szülők nem teremtik meg azokat az alapvető körülményeket, amelyek a gyermekneveléshez szükségesek. Az anyák nem töltik be a szerepüket. Elegendő élelem híján, koszban, piszokban élnek gyermekeik. Kértük a szülőket, felnőtteket, tegyék meg, ami a kötelességük és megígértük, gyakran foguk látogatni, ellenőrizni őket. Most második látogatásunk alkalmával már felfedeztük az elmozdulás nyomait. Volt olyan ház, amelyben a szegénység nem párosult a hanyagsággal. Pozitív az is, hogy ahol otthon voltak, beinvitáltak minket és előzékenyen viselkedtek.

Fésűs Ferenc képviselőtársamhoz hasonlóan a bűnözés megfékezését tartom legfontosabb feladatomnak. Jogi úton biztosítani kell az Ugyerben lakó polgárok biztonságát és nyugalmát. Reméljük, a valamikori gyönyörű portákra újra visszatérnek tulajdonosai és nem hagyjuk, hogy az arra érdemtelenek uralkodjanak Cegléd korábbi éléskamrája felett. Egybehangzóan állítjuk, hogy kiutat a törvény szigorú betartása, a munkahelyek és életcél megteremtése jelenthet. Erre vannak civil kezdeményezések, amelyek a város vezetésével együtt garancia lehet az előrelépéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.