Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Június 06. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Alapjogokért Központ: a lakosság 54 százaléka elégedett az egészségügyi intézkedésekkel

Alapjogokért Központ: a lakosság 54 százaléka elégedett az egészségügyi intézkedésekkel

A magyar felnőtt lakosság 54 százaléka elégedett a koronavírus-járvány alatt bevezetett kormányzati egészségügyi intézkedésekkel - derül ki az Alapjogokért Központ legújabb közvélemény-kutatásából.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben azt írták: az országos reprezentatív felmérés alapján kijelenthető, hogy tízből több mint öt szavazókorú állampolgár elégedett a kabinet egészségügyi válságkezelésével. Ezzel szemben a válaszadók csupán 43 százaléka mondta azt, hogy inkább elégedetlen a koronavírus-járvány alatt meghozott egészségpolitikai döntésekkel, ami jelentős, 11 százalékpontos különbséget mutat az elégedettek javára.

Kiemelték, ennek oka az lehet, hogy a magyarok nem pártpolitikai alapon ítélik meg a mögöttünk hagyott időszakot, ugyanis még a kormánnyal szemben kritikus válaszadók 20 százaléka is elégedett volt az intézkedésekkel.

Emellett az elégedettség annak is köszönhető, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának megálljt parancsolt a magyar oltási program kellő gyorsaságú végrehajtása, ami a keleti vakcinák beszerzése nélkül nem lett volna végrehajtható - mutattak rá.

Megjegyezték: a baloldali pártok által gyakran támadott orosz oltóanyag felhasználásával a magyarok túlnyomó többsége, 74 százaléka egyetért, jó ötletnek tartja az alkalmazását, csak a megkérdezettek 12 százaléka tartja rossznak.

Ez az adat közelít az Alapjogokért Központ áprilisi kutatási eredményeihez is, akkor a magyar felnőtt lakosság 72 százaléka mondta azt, hogy elégedett a keleti vakcinák beszerzésére is fókuszáló stratégiával - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során