Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Szeptember 06. 13:04, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Afrika arcai egy háziorvos szemével

Afrika arcai egy háziorvos szemével

Megindító kiállítás nyílt a Toldy Ferenc Kórház könyvtárában.

Dr. Jakkel Anna, kecskeméti háziorvos az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) önkéntes orvosaként több alkalommal is ellátogatott már az Afrikai kontinensre, hogy munkájával segítsen a rászoruló betegeken.

Szerdán nyílt kiállításán a kint átélt élményeiről, tapasztalatairól mesélt az érdeklődőknek, akik a beszámoló alatt doktornő kint léte során készült képeit nézhették végig.


A kiállításon bemutatott képek csak töredéke az átélt élményeknek. A sokszor orvost még soha nem látott falvakban bizony nem szűkölködtek a tennivalókban, de a hosszú és kimerítő maratoni rendelések mellett szerencsére volt alkalmuk megtapasztalni Afrika naposabb oldalát is. A jobb sorsra érdemes kontinens bámulatos környezete, és a nem mindennapi élővilága sokszor felüdülést nyújtott számukra.


A doktornő beszámolója végén hozzátette, hogy „amint javul a helyzet, és elhallgatnak a fegyverek ismét útnak indulunk, hogy segítsünk az elesetteknek.” Erre buzdítja kollegáit is, hiszen, mint mondotta, „… a munka rengeteg.”

A kiállítást Dr. Pusztai Dezső a kórház főigazgatója nyitotta meg.

A tárlat szeptember 15-ig lesz látogatható 08.00 – 15.00 óra között a Toldy Ferenc Kórház könyvtárában (Cegléd, Törteli út 1-3.).

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció