Hírek
2011. November 01. 00:00, kedd |
Helyi
Forrás: infoCegléd
Adventi naptár
Hóembert még nem, forralt bort viszont már készíthetünk a hűvös téli éjszakákra.
A forralt bor egy jellemzően a hideg időben, így télen fogyasztott bor alapú ital, mely vörös és fehérborból egyaránt elkészíthető.
Íme, egy remek recept, ami az influenzaszezon kezdetén is megállja a helyét.
A következő receptet a magyar népi konyha hagyományozta az utókorra, melyhez zsebkendőt is ajánlunk!
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukornak megfelelő méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, vagy chili)
Elkészítés: A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának), majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk.
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 18. 13:30, hétfő | Helyi
Még mindig mozog a Föld
Szombaton is sokan nézték végig azt a látványos fizikai kísérletet, ami bebizonyítja, hogy forog a Föld. Ezúttal is a Református Nagytemplomban mutatta be Kis Lajos és Kozma Attila a híressé vált Foucault inga lengését.