Hírek
2011. November 01. 00:00, kedd |
Helyi
Forrás: infoCegléd
Adventi naptár
Hóembert még nem, forralt bort viszont már készíthetünk a hűvös téli éjszakákra.
A forralt bor egy jellemzően a hideg időben, így télen fogyasztott bor alapú ital, mely vörös és fehérborból egyaránt elkészíthető.
Íme, egy remek recept, ami az influenzaszezon kezdetén is megállja a helyét.
A következő receptet a magyar népi konyha hagyományozta az utókorra, melyhez zsebkendőt is ajánlunk!
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukornak megfelelő méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, vagy chili)
Elkészítés: A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának), majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 18. 11:06, csütörtök | Helyi
A gimnázium történetét mutatja be a tárlat
2025. Szeptember 17. 15:53, szerda | Helyi
Közútkezelői tájékoztatás - Kossuth toborzó ünnepély és huszárfesztivál
2025. Szeptember 09. 12:16, kedd | Helyi
”Az én hazám az égig ér”
2025. December 06. 08:51, szombat | Sport
Vb-2026 - Újonccal is azonos csoportba került a címvédő argentin csapat
A címvédő argentin válogatott az osztrák, az algériai és az újonc jordán együttessel került azonos csoportba a 2026-os labdarúgó-világbajnokság Washingtonban rendezett pénteki sorsolásán.
