Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 02. 15:05, péntek | Belföld
Forrás: lakjonjol

A világ legokosabb izzója

A világ legokosabb izzója

Hue

A gyártó egyszerűen a világ legokosabb LED izzójának hívja a HUE-t. A hangzatos nevet azzal érdemelte ki, hogy színét, fényerejét bármikor hangulatunkhoz alakíthatjuk. Ehhez nem kell más, mint egy okostelefon, amivel vezérelhetjük.

Az izzóhoz jár egy táblagépre, vagy okostelefonra telepíthető alkalmazás is. Ezzel színpalettát hozhatunk létre kedvenc fotóinkból, igényeinknek megfelelő személyes beállításokat alkothatunk, és akár távolról is vezérelhetjük otthonunk teljes világítását. Az izzó tehát a világítás mellett új funkciókat is képes ellátni, például ébreszt, vagy éppen altatni képes. A vezérlés pofonegyszerű, és felhasználóbarát, színválasztáshoz elég például bármelyik fotónk egy pontjára böknünk.

A sok funkcióhoz több alkatrészre van szükségünk, ezért akár egy autó esetén, teljes izzókészletet kell vásárolnunk. Ennek része három okos izzó, melyekkel semmi mást nem kell tennünk, csak becsavarni a régiek helyére. Az izzók vezérlését egy „bridge” eszköz látja el, amit az otthoni wifi routerhez kell csatlakoztatni.

A mobil eszköz ezen keresztül vezérli az izzókat, hogy mi történjen, annak csak a tulajdonos fantáziája szab határt. Mint a videóból láthatjuk, gyakorlatilag minden helyiségben helye lehet a játékszernek, és minden élethelyzetben jól jöhet a szabályozható okos fény. Az olvasás, tévézés, vagy a gyerek altatása eléggé egyértelműen okos izzóért kiáltó helyzet, de házibuliban is jól jön egy ilyen szett, sőt, a segítségével egy szoba különböző sarkaiban is különböző hangulatokat tudunk kialakítani.

Az alap készlet 200 dollár (43 ezer forint), hozzá egy újabb okos izzó ára 60 dollár (13 ezer forint). Nem olcsó mulatság, de látványos, az biztos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során