Hírek
2012. December 15. 00:00, szombat | Helyi
A tizenötödik ablak

Hóembert még nem, forralt bort viszont már készíthetünk a hűvös téli éjszakákra.
A forralt bor egy jellemzően a hideg időben, így télen fogyasztott bor alapú ital, mely vörös és fehérborból egyaránt elkészíthető.
Íme, egy remek recept, ami az influenzaszezon kezdetén is megállja a helyét.
A következő receptet a magyar népi konyha hagyományozta az utókorra, melyhez zsebkendőt is ajánlunk!
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukornak megfelelő méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, vagy chili)
Elkészítés: A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának), majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 02. 15:51, szerda | Helyi
Virággal emlékeztek Kossuth Lajosra
2025. Március 31. 10:12, hétfő | Helyi
Drámai művel készültek a színházi világnapra
2025. Március 31. 09:46, hétfő | Helyi
Kamarazenei versenyt rendeztek
2025. Március 27. 16:24, csütörtök | Helyi
Eboltás
Az ebek veszettség elleni szervezett védőoltása és féregtelenítése Cegléd városában április 24. és május 17. között történik.