Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Szeptember 11. 07:40, péntek | Külföld
Forrás: Bálint Marcell, az MTI tudósítója jelenti:

A németek csaknem 50 százaléka egyetértene a határellenőrzés visszaállításával

A németek csaknem 50 százaléka egyetértene a határellenőrzés visszaállításával

Németországban a lakosság csaknem 50 százaléka üdvözölné, ha a menekültek szabályozatlan áramlása miatt visszaállítanák a határok ellenőrzését a schengeni övezetben,

, és majdnem kétharmada szerint a berlini vezetés eddig nem reagált megfelelően az európai menekültválságra - mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.

Az N24 hírtelevíziónak készített reprezentatív felmérésében az Emnid közvélemény-kutató intézet kimutatta, hogy a német lakosság 51 százaléka szerint nem lenne megfelelő a határellenőrzés visszaállítása a schengeni övezetben, 47 százalék viszont támogatná ezt a lépést.

A volt NDK területén élők körében az országos átlagnál jóval magasabb, 61 százalékos a határellenőrzés visszaállítását pártolók aránya, és csak 38 százalék ellenezné az intézkedést.

A Merkel-kormány válságkezelő tevékenységével a többség elégedetlen. A megkérdezettek 26 százaléka szerint a berlini vezetés eddig nagyon rosszul, 38 százaléka szerint pedig inkább rosszul kezelte a válságot. Mindössze 8 százalék véli úgy, hogy a kormány nagyon jól teljesített eddig, és 27 százalék szerint inkább jól, mint rosszul.

A németek 50 százaléka szerint a segítőkészség hulláma - a menekültek iránti nagy lakossági szolidaritás - a következő időszakban alábbhagy. Ugyanakkor 32 százalék szerint a lakosság továbbra is a mostani odaadással törődik majd a menekültekkel, és 18 százalék szerint tovább erősödik az áldozatvállalási hajlandóság.

Abban a kérdésben megosztottság mutatkozik, hogy a kormány megfelelő módon segíti-e a menekülteket. A németek 38 százaléka szerint a szövetségi kormány pontosan az elvárható mértékben támogatja a menekülteket, de szintén 38 százalék szerint túl kevés segítséget ad. További 27 százalék szerint túl sok segítséget kapnak a migránsok a német kormánytól.

Az Emnid szerdán készítette a felmérést mintegy ezer ember megkérdezésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése