Városlista
2024. július 8, hétfő - Ellák

Hírek

2013. Augusztus 08. 13:26, csütörtök | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

A mi Laceenk

A mi Laceenk

Kovács Lacee a világbajnokságról

2013. július 22-28. között rendezték meg a Reebok CrossFit Games idei döntőjét Los Angelesben.

A megmérettetés során 11 feladatsorban mérték össze tudásukat a versenyzők, amelyekben szerepelt úszás, hosszú távú evezés, futás, tornagyakorlatok, súlyemelés, sprint számok és még megannyi embert próbáló gyakorlat.

A magyar színeket első alkalommal Kovács Lacee képviselte, miután a májusi EB aranyérmével kvalifikálta magát a viadalra. A világbajnokságon végül a 25. helyet szerezte meg, ami a saját elvárásaitól elég távol esett, de a versenyre való felkészülés sem volt zökkenőmentes, aminek eredményeképpen sem fizikailag, sem szellemileg nem tudta hozni a tőle megszokott kirobbanó formát.

A versennyel kapcsolatos élményeiről, érzéseiről magát az érintettet, Kovács Lacee-t kérdeztük.

Hogy ment a felkészülés a versenyt megelőzően?

Sajnos a felkészülésem nem volt egyszerű. Az EB-t követően túlságosan is nagy volt körülöttem a sürgés-forgás, ami mentálisan és fizikailag sem vált előnyömre a későbbiekben. Azt hiszem ez nagyban befolyásolta a Games-en való szereplésemet, ami most egyáltalán nem úgy jött össze, mint ahogyan azt én elvártam magamtól.

Milyen volt kint a hangulat, a szervezés, milyen élményekkel gazdagodtál?

A verseny hangulata nagyon klassz lehetett volna, ha nem lettem volna ennyire lelombozva a saját "produkciómtól". A szervezés, lebonyolítás profi munka volt, tehát minden másodpercről másodpercre haladt, hiszen az amerikai közvetítések az ESPN csatornán ezt megkövetelték.

Voltak e olyan „meglepetés” feladatok, melyekre nem számítottál?

Igazából tisztában voltam a gyengeségeimmel, amik itt is megmutatkoztak, tehát nem ért semmi meglepetésként. Ezen a versenyen bármi előfordulhat, tehát minden téren felkészültnek kell lenni.

Milyen célt tűztél ki magadnak a világbajnokságra, és ehhez képest mennyire vagy elégedett a teljesítményeddel?

A CrossFit Games előtt 2 hónappal teljesen mást gondoltam, mint konkrétan a versenyt megelőző 1-2 hétben. Ha ugyanazt a formát tudtam volna hozni, mint az EB-n, akkor 100%-ig biztos vagyok benne, hogy TOP 10-ben lehettem volna, de a mostani, számomra nagyon silány teljesítménnyel végül a 25. helyen végeztem. Sajnos semmi sem ment úgy, ahogyan szokott és ehhez elég sok dolog hozzá is járult, de ismét ki kell emelnem, hogy a felkészülésem messze nem volt gondtalan.


Milyen észrevételeid voltak, mi az, amit másképp csinálnál, amin javítanál?

Ez a verseny "volt" , tehát az előtte lévő időszak is a múlt. A készülés részleteibe nem mennék bele, de a következő szezonban már nem lesznek ilyen gondjaim, hiszen úgy néz ki minden rendeződött, amiért eddig idegeskednem kellett. A 2014-es szezon tiszta lappal indul és tényleg csak az edzésre kell majd figyelnem.

Mi a következő cél, feladat?

A CrossFit Games után most három hetes pihenőmet tartom. Ilyen sokat még nem hagytam ki a januári térdműtétem után sem, tehát valóban a regenerációra és a családomra akarok most koncentrálni. Augusztus végén pedig elkezdem a készülést a jövő évi szezonra.

Egy csapatverseny még várható valamikor ősszel, ami egy Európa vs. USA megmérettetés lesz, de ez még odébb van és elég sok mindentől függ a részvételem.

Egyénileg versenyezni valószínűleg csak a jövő évi Openen és EB-n fogok, de a teljes fókusz most már a döntőre, azaz a Games-re fog összpontosulni, mert nem szeretnék többé ilyen csalódást okozni magamnak. Úgy gondolom, hogy sokkal több van bennem, amit be is fogok bizonyítani ugyanúgy, mint a tavalyi EB 4. helyet felváltó 2013-as aranyéremmel már megtettem. Itt egy kicsit nagyobb a tét, de véleményem szerint megéri a rengeteg munkát egy pár perc siker.

Abban azt hiszem mindenki egyetért, hogy mindentől függetlenül nagyon szép eredmény ez, hiszen először jutott ki versenyző kis hazánkból erre a hatalmas viadalra, valamint nagyon sok tapasztalatot szerzett Lacee, amely óriási segítség lesz a jövő évi versenyszezon szempontjából, mind edzéstervezés, mind a versenyre való felkészülés terén.

Ennek szellemében jó pihenést, regenerálódást kívánunk Lacee-nak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 13:43, kedd | Helyi sport

Négy arany, két ezüst és három bronz a bajnokságról

2024. Július 01. 14:48, hétfő | Helyi sport

Szuperinfó Pingpong tábor

2024. Június 06. 18:54, csütörtök | Helyi sport

Országos Fitkid Diákolimpia

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE