Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Június 20. 08:41, hétfő | PR
Forrás: (x)

A legszükségesebb elemek étkeződbe

A legszükségesebb elemek étkeződbe

Mivel a legtöbb ember számára a konyha és a nappali a legfontosabb terek, sokan megfeledkezünk arról, hogy étkezőnkre is megfelelő figyelmet szenteljünk a berendezés vagy átalakítás során.

Azonban ez szinte egy átmenet a kettő között, emiatt mindkettőhöz kapcsólodik és ugyanolyan fontos.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb lakberendezési tippeket az étkező kapcsán.

Elhelyezés

Alapvetően sok függ az étkező elhelyezésétől, amely meghatározza majd a berendezés módját és lehetőségeit is. Előfordulhat, hogy a konyhától teljesen külön helyiségben található, esetleg azzal és még akár a nappalival is egybenyitva, egy légtérben. Ideális esetben az étkezőt a konyha folytatásaként, egybenyitott módon helyezik el a tervezés során. Ez praktikus szempontokból is a legjobb választás, valamint az egybenyitott kialakítás nagy tágas teret eredményez majd.

Bútorok kiválasztása

A legfontosabb az étkezők esetében az asztal lesz, hiszen ez kapja a központi helyet. Az asztalok között méret, forma és kialakítás szempontjából is sok választásunk lesz. Leggyakrabban a kör vagy téglalap formát szokás választani, ez gyakran a hely nagyságának függvénye. Méretüket tekintve általában négy vagy hat embert lehet kénylemesen leültetni hozzájuk. Extra funkcióként azonban sok gyártó biztosítja a kinyitható és összecsukható megoldást, amellyel a méret könnyen változhtatható. Ez vendégek esetén is nagyon jól jön, valamint kisebb étkező esetén helytakarékos megoldást biztosít.

Mindehhez érdemes színben és anyagban passzoló székeket választani, melyek között ma már végtelen a kínálat. Anyagukat tekintve fából, műanyagból és fémből készültet is találunk, valamint a huzat anyaga között is széles a választék. Színek szempontjából is biztosan találunk majd az asztalhoz, valamint lakásunk stílusához illő darabokat.

Tárolás

Az étkezéshez szükséges bútorok mellett a tárolás is fontos, hiszen a rendezett és igényes lakás a megfelelő polcokkal kezdődik. Étkezőnkbe emiatt érdemes egy-egy vitrint beszerezni, melyekből fiókos és ajtós megoldások egyaránt megtalálhatók.

A fentiek alapján láthatjuk, hogy viszonylag minimális kiadás mellett tudunk igényes és egyedi étkezőt varázsolni otthonunkba. A lakás stílusától és elrendezésétől függően tudjuk a legmegfelelőbb darabokat kiválasztani.

A fotó forrása: Ventura / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.