Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2023. Január 19. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A Honvédszakszervezet üdvözli a katonai életpálya lezárását követő szolgálati juttatást

A Honvédszakszervezet üdvözli a katonai életpálya lezárását követő szolgálati juttatást

Üdvözlik azt a kormányrendeletet, amely megnyitja a lehetőséget arra, hogy a 25 év szolgálati idő után legalább 45 éves kort elérő katonák, kényszerű kiválásuk esetén honvédelmi szolgálati juttatásban részesüljenek.

Szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményükben emlékeztettek: a szakszervezet a 2011-es törvényi változások óta küzd egy olyan juttatási rendszerért, amely kizárja a visszaélések lehetőségét, ugyanakkor "méltányos keretek között, lehetőséget biztosít a szolgálatot objektív és respektálható okokból megszüntetni kényszerülő állomány méltó körülmények között való inaktív állományba helyezésére".

Felidézték: a kormány kedden megjelent rendelete megnyitja a lehetőséget arra, hogy a 25 év szolgálati idő után legalább 45 éves kort elérő katonák kényszerű kiválásuk esetén honvédelmi szolgálati juttatásban részesüljenek.

Hozzátették: a Honvédszakszervezet elnöksége üdvözli, hogy a kormány proaktív módon lépett fel az idősödő katonaállomány szolgálati viszonyának megszüntetése ügyében.

A szakszervezet szerint a kormányrendelet megalapozza, hogy - mint írták, további finomítások mellett - olyan járadékszolgáltatási rendszer alakuljon ki, "amely alkalmas a katonák korábbi ellátási rendszerének kiváltására úgy, hogy annak múltban meglévő negatív hatásait messzemenőkig kiküszöböli".

Jelezték: a szakszervezet konkrét javaslatokat terjeszt elő a honvédelmi tárcánál a rendelet részletes szabályaihoz.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 09:07, csütörtök | Belföld

Ezt is megértük! Májusban csökkentek az árak áprilishoz képest

Az éves infláció azonban így is nagyon magas, májusban 21,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.

2023. Június 08. 07:13, csütörtök | Belföld

Felhőszakadás - Volt, ahol 70-80 centis víz hömpölygött az úton Budapesten

A Könyves Kálmán körút és a Kőbányai úti kereszteződésnél 70-80 centiméter magasan hömpölygött a víz az aluljáróban.

2023. Június 07. 13:15, szerda | Belföld

Gyakorlatilag mindenki elköltött mindent a SZÉP kártyájáról

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő \"alvópénzeket\" - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdai közleményében Túri Anikó közigazgatási államtitkár.