Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. November 16. 07:36, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A héten tovább enyhül az idő

A héten tovább enyhül az idő

A következő napokban tovább enyhül az idő, de a leghidegebb órákban helyenként akár 1 Celsius-fokig is hűlhet a levegő. Folytatódik a borús idő is, a hétvégén néhol havas eső is lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Hétfőn főleg Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - ahol néhol még napközben is zárt maradhat a felhőtakaró - előfordulhat kisebb eső, másutt már nem valószínű csapadék. Sokfelé megerősödik a légmozgás, az északkeleti megyékben délelőttig viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet hétfőn az Északi-középhegységben, valamint az Eger-Békéscsaba vonaltól északkeletre 9-15, másutt 15-21 fok között valószínű.

Kedden eleinte még lehet néhány órás napsütés, majd észak felől megnövekszik a felhőzet, ugyanakkor az északkeleti határ közelében egész nap többnyire erősen felhős égre van kilátás. Estefelé az ország északi felében néhol kisebb eső is lehet. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Napközben általában 12-17, a felhős északkeleten csupán 9-11 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a déli óráktól szórványosan záporok alakulhatnak ki, de a Dél-Dunántúlon nem valószínű csapadék. Emellett a szél is megerősödik, az északi országrészben viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 4-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 13-18 fok között alakulnak.

Csütörtökön helyenként megerősödhet a szél, de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között várható.

Pénteken délkeleten még több órás napsütés is lehet, délutántól viszont egyre nagyobb területen ered el az eső. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 8-15 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég és sokfelé várható kiadós eső. A Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső is előfordulhat. Nagy területen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 2-7 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 4-10 fok között alakulnak.

Vasárnap kezdetben több helyen eshet az eső, a Dunántúlon néhol a havas eső is lehet. Majd a nap folyamán fokozatosan gyengül és megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-6, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: ősz, enyhe, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.