Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 19. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Mónus Márton

A Duna-korzón nyílt kiállítás a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeiből

A Duna-korzón nyílt kiállítás a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeiből

A pesti Duna-korzón nyílt kiállítás szombaton a Magyarország 365 fotópályázat első két évének legjobb képeiből.

A Magyarország 365 az elmúlt három esztendőben az ország legnagyobb fotópályázatává nőtte ki magát, az idei kiírásra csaknem 37 ezer képet küldtek be amatőr és professzionális fotográfusok - mondta el a kiállítás szombati sajtóbemutatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba hozzátette, a Duna-korzón megnyílt kiállítás kétszáz válogatott felvételt mutat be az első két év terméséből.

"A kiállított képek sokféle árnyalatát mutatják be Magyarországnak, de az üzenetük közös: egy olyan országban élünk, amelyre büszkék lehetünk. Egy olyan országban, amely a mindennapi nehézségek ellenére bizakodással tekinthet a jövőbe. Egy olyan helyen, ahol ilyen tájak és ilyen sokszínű élővilág, ilyen közösségek és ilyen időtálló építészet van, semmi ok a kishitűségre" - fogalmazott.

Az államtitkár elmondása szerint a szabadtéri tárlat képeit este is meg lehet tekinteni, hiszen a fotók nagy részét hátulról megvilágított fóliára nyomtatták.

Mint hozzáfűzte, a következő időszakban a pályázat képeit a lehető legtöbb helyen és a legtöbb lehetséges módon igyekeznek bemutatni, akár kiállításokon, akár online formában - közölte Dömötör Csaba.



Kaiser Ottó fotográfus, a Magyarország 365 zsűrijének elnöke hangsúlyozta, hogy a fotópályázat csapata évek óta arra a pillanatra várt, amikor a legjobb munkák nagy méretű nagyításaiból végre kiállítás nyílhat.

A tárlatra az első két év mintegy 50 ezer fényképéből válogattak. A bemutatott anyag révén sokat lehet tanulni a fotográfiáról és Magyarországról is - közölte.

A Magyarország 365 fotópályázat első két évéből rendezett szabadtéri kiállítás 2022. január 9-ig tekinthető meg a Duna-korzó Vigadó tér és a Március 15. tér közötti szakaszán, a harmadik kiírás legjobb munkái pedig december 22-ig az Eiffel Műhelyházban láthatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.