Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. November 08. 11:32, kedd | PR
Forrás: (x)

A dugattyús kompresszor hasznosítása hobbicélokra

A dugattyús kompresszor hasznosítása hobbicélokra

Ha barkácsolásról vagy ehhez kapcsolódó hobbikról van szó, mindenképp szükség lesz egy kisebb-nagyobb szerszámparkra.

Az alapvető eszközök mellett akár speciálisabb berendezésekre is, melyekre akkor merül fel az igény, mikor épp jól jönne a segítségük. Ilyen gép a kompresszor is.

Sűrített levegő egyszerűen

Kompresszorokkal már mindannyian találkoztunk, mégpedig jellemzően az egyszerűbb modellekkel. Ezek az eszközök határozott céllal bírnak, egyetlen feladatuk ugyanis a sűrített levegő létrehozása és szállítása. Az, hogy ezt miként teszik, illetve, hogy a létrehozott levegőt mire használjuk, már egészen más kérdés. A hogyanra leginkább a működési elvben kereshetjük a választ. Bár ilyen szempontból sok modell jött és ment az évek során, mára letisztult a kínálat.

A piacot mára két típus, a csavarkompresszor és a dugattyús kompresszor uralja. E két termékcsalád képes ugyanis megfelelni minden felmerülő felhasználói igénynek a hobbistáktól az ipari szereplőkig. A vásárlók skálája tehát meglehetősen széles, ugyanakkor jól elkülönül az, hogy kinek melyik berendezés ajánlott. Míg a csavarkompresszorok nagy teljesítményüknek köszönhetően ipari igények mentén készülnek, addig egy dugattyús kompresszor ideális megoldás lehet a kisebb műhelyek, a barkács- és hobbifelhasználók számára.

Egyszerűen, költséghatékonyan

Kompresszorok esetén alapszabály, hogy a típus megnevezése már önmagában közelebb visz minket a működési elvhez is. Így tehát egy dugattyús kompresszor esetén sejthető, hogy a dugattyúknak valamiféle köze lehet a sűrített levegő előállításához. És ez így is van, ezekre az alkatrészekre kulcsfontosságú szerep hárul. A dugattyús kompresszor belsejében jellemzően egy vagy két dugattyú dolgozik, melyek hajtásáért elektromos, vagy robbanómotor felel. Ez a működési elv egy költséghatékony, ám kisebb teljesítményű berendezést eredményez.

A kisebb teljesítmény okai pedig szintén a dugattyúk lesznek. Még pontosabban a túlhevülés, mely a dugattyúk mozgásából fakad. Tekintve, hogy a dugattyús kompresszor túlhevült állapotban nem képes dolgozni, így csak szakaszos működést várhatunk tőle. És bár ezen attribútuma miatt a komolyabb ipari követelményeknek nem felel meg, mégis nagyon széles körben alkalmazható probléma nélkül. Arról nem is beszélve, hogy a működési elv okán igazán költséghatékony eszközről beszélhetünk.

Gázsűrítés a ház körül

A dugattyús kompresszor költséghatékonysága elsősorban a minimális fenntartási és karbantartási költségeknek köszönhető. Egyszerű felépítésének hála javítása és alkatrészei is kifejezetten olcsónak számítanak. És bár teljesítményével nem lát el egész üzemeket sűrített levegővel, így is jól megtalálta a helyét a piacon. A hobbi- és barkács felhasználók számára például kifejezetten jól alkalmazható eszköz, sőt, egészen speciális dugattyús kompresszor használókat is találhatunk.

Az eszköz ház körüli alkalmazása értelemszerűen különböző levegővel töltött eszközök felfújása, különféle tisztítási munkák, de akár festés is lehet. Ezekkel a kompakt eszközökkel egyedül is könnyedén boldogulhatunk, így komfortos és gazdaságos megoldást jelent mindenki számára. Speciális dugattyús kompresszorok pedig akár váratlan helyeken is felbukkanhatnak. Jó példa lehet erre egy fogorvosi rendelő, vagy egy kozmetika, mely esetekben a sűrített levegővel működő kisebb eszközök működtetésében segít.

Címkék: légkompresszor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.