Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 08. 14:40, csütörtök | Helyi

Pénzügyi Projektnapot nyert a Gimi

Pénzügyi Projektnapot nyert a Gimi

A Pénziránytű Alapítvány szervezésében és támogatásával pénzügyi projektnapot szerveztek szerdán a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban.

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium sikeresen pályázott a Pénziránytű Alapítvány által meghirdetett pénzügyi projektnapra. A projekt során négy tanteremben az iskola tanárai (Gulyás Zoltán, Hajdu István Zoltánné, Kozma Sándor és Véghné Farkas Tünde) tartottak pénzügyi ismeretekről a Pénziránytű Alapítvány útmutatása alapján foglalkozást. Ennek során szóba került a pénzügyi tervezéstől kezdve a megtakarításokon át a pénzkezelésig, a bankkártyák használatától a hiteleken át a bankszámlákig sok érdekes téma.

Interaktív módon a tanulók által készített pénzügyi terv előadása élményszámba ment. Ezután a gimnázium dísztermében az alapítvány által meghívott vendégek közreműködésével pódiumbeszélgetésre került sor.

A pódiumbeszélgetés műsorvezetője Garami Gábor zenész, rádiós műsorvezető (Class FM), résztvevői a magyar jégkorong válogatott tagja Benk András, valamint a Blahalouisiana együttes énekesnője Polgár Odett volt. Ezután 45 perces Kvíz műsor volt, melynek során a 100 főnyi tanuló sereg a Kahoot program segítségével válaszolt a feltett kérdésekre. A tanulók válaszának helyességétől függött, hogy az alapítvány milyen összegű támogatásban részesíti az iskola alapítványát. Nagy örömünkre tanulóink jól adtak számot pénzügyi ismereteikről, aminek következtében a Pénziránytű Alapítvány támogatási szerződéssel alátámasztva 220 000 Ft támogatásban részesíti a Kossuth Gimnáziumért Alapítványt.

Köszönjük a Pénziránytű Alapítvány szakmai és anyagi támogatását!

Kozma Sándor
intézményvezető helyettes

fotó: Kisfaludi István

#kossuthgimicegléd

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció