Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. November 24. 13:51, csütörtök | Helyi

Kék lámpát kapott ajándékba a kórház csecsemőosztálya

Kék lámpát kapott ajándékba a kórház csecsemőosztálya

Az újszülött kori sárgaság kezeléséhez szükséges kék lámpát kapott a ceglédi kórház csecsemő és gyerekosztálya.

A modern és a korábbinál lényegesen könnyebben mozgatható eszközt a TS Gastro vásárolta az intézménynek. A lámpát át is adták és már használatba is vették az osztályon.

Az érett újszülöttek 60 százalékánál, a koraszülöttek 80 százalékánál életük második-harmadik napja körül enyhe sárgaság jelenik meg. A szakemberek természetesen mindent meg szeretnének tenni azért, hogy minél hamarabb megszűnjön a sárgaság és hazatérhessen a baba és mamája. Ezért fontos, hogy most a kezeléshez szükséges új eszközt vehettek át.

"Ez a készülék az újszülött kori sárgaságban használjuk majd. Eddig egy 30 éves készülékkel dolgoztunk. Ez a készülék sokkal kisebb, könnyebben mozgatható, nagyobb teljesítményű, így az az idő csökkenni fog, amit a babáknak a kékfény lámpa alatt kell tölteni. Általában a harmadik napra szokott kialakulni az a sárgaság, ami kékfényezést igényel és mi azt szeretnénk, ha minél kevesebb időt kellene tölteniük a babáknak a kórházban és minél hamarabb, a harmadik-negyedik napon haza tudjanak menni." - mondta el Dr. Dávid Mónika.

A lámpát a TS Gastro vásárolta az intézménynek. Az adományozó cég vezetője elmondta: mivel gyermek és közétkeztetés a fő profiljuk, számukra természetes, hogy egyre magasabb szintre fejlesszék a társadalmi felelősségvállalást is. "Igazából minden évben van egy erre fordított keretünk. Ez évről évre növekszik és mindig igyekszünk olyan célt szolgálni, ami a leghatékonyabban kerül felhasználásra. Ezt az eszközt a csecsemő és gyermekosztály dolgozóival közösen választottuk ki." - fogalmazott Takács Zsolt.

A régi készülék helyére már be is állították az új és modern kék lámpát.

Forrás: ctv.hu
Fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció