Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Április 27. 12:11, szerda | Helyi

Dr. Beck Györggyel beszélgettek a gimiben

Dr. Beck Györggyel beszélgettek a gimiben

Április 22-én, dr. Beck György volt a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Öregdiák Egyesületének vendége.

Dr. Beck Györgyöt legtöbben a Vodafone Magyarország Zrt. elnökeként ismerik. Azt már kevesebben tudják róla, hogy végzett matematikus, aki pályafutását matematikai algoritmusok kutatásával és szoftverfejlesztéssel kezdte.

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Öregdiák Egyesülete ezúttal egykori diákját dr. Beck Györgyöt hívta meg hagyományos beszélgetős estjére, melyet ezúttal is Koltói Ádám nyelvész, egyetemi tanár vezetett. A közvetlen hangulatú esten szó esett a családról, karrierről, sportról és a jövőről is.

Dr. Beck György szeretettel emlékezett meg mind a Táncsics iskola, mind a gimnázium általa szeretett és tisztelt tanárairól. Mint ismeretes, Dr. Beck György alapította évekkel ezelőtt az „Év matematika tanára”, majd az „Év magyartanára” díjat. Így a volt osztálytársak mellett, több egykori díjazott is tiszteletét tette a rendezvényen. És természetesen nem maradt ki az örök szerelem, a vízilabda sem. Megtudhattuk, hogyan vezetett az út a SZÁMKI – SZÁMALK – Digital Magyarország – Compaq –Hewlett-Packard- on át a Vodafone Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgató, majd elnöki posztjához. Munkája mellett nagyon fontosnak tartja, hogy jusson elegendő idő a családra, rendszeresen jön össze a nagy család vasárnapi ebédre. Mára eggyel nőtt a „családi napok” száma, hiszen saját gyermekei is felnőttek, családot alapítottak, velük és a két kisunokával Budapesten találkozik. A jövőben szeretne minél több időt tölteni családjával, „visszapótolni” azt, amire korábban munkája miatt nem mindig volt lehetősége. Szeretné, ha gyerekeinek, unokáinak át tudná örökíteni mindazt, amit ő maga kapott a szülői háztól, amit értéknek tart, szeretné, ha ugyanúgy példaként állhatna előttük, mint ahogy ő tekint szüleire.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció