Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Március 15. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Ceglédisport

20 éves a Ceglédi Kék Cápák SE

20 éves a Ceglédi Kék Cápák SE

Az idén ünnepli 20. születésnapját a Ceglédi Kék Cápák Se.

A jeles évforduló alkalmából március 20-tól húsz héten tartó sorozatban számolunk be a Cápák legkedvesebb, vagy éppen legelképesztőbb sztorijairól.

Bizonyára hihetetlennek tűnik, de a frissen alakult egyesület 1997 májusában újsághirdetéseken keresztül kereste a kézilabda sportot szerető Cegléd és környékbeli hölgyeket. Az érdeklődők száma minden várakozást felülmúlt. Néhány nap alatt közel ötvenen jelentkeztek, ezért a vezetőség korábbi "hobbi csapat" tervét, rögtön tovább kellett álmodni olyannyira, hogy szeptemberben már bajnoki mérkőzéseken küzdött a ceglédi csapat.

Az egyesület akkori hivatalos színe kék-fekete volt. A húsz év alatt a leggyakrabban elhangzott kérdés a vezetőség felé, a honnan jött a Kék Cápák név volt. A Ceglédi Kék Cápák mára értékes márkanévvé vált, melyet akkoriban szavazással döntöttek el a tagok. Amerikai mintára történt a névválasztás, melyben szerepelnie kellett Ceglédnek, benne kellett lennie a város egyik színének és szerettünk volna valahogy egy ragadozót is belecsempészni.

A Cápák első bajnoki mérkőzésüket megalakulásuk után néhány hónappal hazai pályán játszották, de hogy kivel és milyen eredménnyel zárult, arról sorozatunk első részében számolunk majd be.

-pézsé-

#kezilabdacegled #cegledikekcapak #hajracegled

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció