Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Május 09. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: InfoCegléd

17. Dobosgála

17. Dobosgála

Idén immár 17. alkalommal rendezték meg Cegléden a Nemzetközi Dobos Gálát. A nagyszabású rendezvény szombaton a Városi Sportcsarnokban várta a zene és az ütős hangszerek szerelmeseit.

Közép-Európa legnagyobb dobos rendezvénye évről-évre megtölti a város sportcsarnokát az ország minden részéről és még a határon túlról is érkező vendégekkel. A neves hazai és külföldi jazz zenészeket egyaránt felvonultató esemény idén is színvonalas műsorral kápráztatta el a közönséget. A 17. alakalommal megrendezett gála sztárvendége Billy Cobham, virtuóz játékával igencsak felpörgette az estét. A panamai születésű zenész valódi legendának számít dobos körökben.

A sztárvendég műsorát több híres és elismert együttes fellépése övezte. A közönség így elmerülhetett Leslie Alex Percussion band, a Thurner Duo, a Finucci Bros Quartett, a Lattmann Quartett, ill. Demeter László és Barátai előadásában is.



A tökéletes ráhangolódás érdekében Colin Woolway „Drumsense” workshopját nézhették meg az érdeklődők, ill. a koncerttel egy időben elektromos dobbemutató, hangszerkiállítás és vásár szórakoztatta a nagyérdeműt. Az est hangulatát emelve a gála során átadásra került a rangos Aranydobverő díj is, melyet idén Zsoldos Béla, a Demeter László és Barátai együttes oszlopos tagja vehetett át. A fesztivál vendégei Baán Katalin fotókiállítását is megtekinthették a helyszínen.

Kármán Sándor, az est szervezője méltán lehet büszke nagyra nőtt rendezvényére, mely estében nyúló koncertsorozataival igazi zenei élménnyel gazdagította a közönséget.

Fotó: Hartyányi Norbert

További képek a képgalériában:

 

Kisfaludi István - KÉPGALÉÁRIA

Hartyányi Norbert - KÉPGALÉRIA

Címkék: koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció