Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Április 21. 13:23, péntek | Sport

Korda Racing: mindenki hozta, sőt, túlteljesítette a várt eredményt

 Korda Racing: mindenki hozta, sőt, túlteljesítette a várt eredményt


Ezen a hétvégén kezdődött a 2023-as HUMDA Magyar Rallye Bajnokság, mégpedig a Székesfehérvár Rallye keretein belül. A nagyon várt évadnyitó különös megmérettetés volt a Korda Racing számára.

Korda Racing: mindenki hozta, sőt, túlteljesítette a várt eredményt

Ezen a hétvégén kezdődött a 2023-as HUMDA Magyar Rallye Bajnokság, mégpedig a Székesfehérvár Rallye keretein belül. A nagyon várt évadnyitó különös megmérettetés volt a Korda Racing számára, ugyanis a csapat mindhárom párosa akár győztesként is zárhatta volna a viadalt. Ám nem kellett lehajtott fejjel elhagyniuk Székesfehérvárt, ugyanis a Hevesi István, Bottyán János duó elképesztő fölénnyel nyerte meg az ORC összetettet, míg az ORB-ben – mondhatni már megszokott módon – második lett a Vincze Ferenc, Percze Nándor kettős. Az ORB 2W kategóriában Határ Attila és Éhn Dániel végül nyolcadik lett.

Nagyon elszántan érkeztek meg Székesfehérvárra a Korda Racing versenyzői, ugyanis számukra nagyon fontos volt, hogy jól kezdjék meg a 2023-as HUMDA Magyar Rallye Bajnokság első versenyét. Ugyanis valamennyi párosuk akár győzelemmel is kezdhette volna a szezont. Noha a mesterhármas nem jött össze, a csapatnak egyáltalán nem kellett szégyenkeznie vasárnap késő délután, ugyanis egy abszolút második, egy ORC összetett első, valamint egy nyolcadik hely igencsak megsüvegelendő idénykezdet.

Mindenesetre a 2019-es abszolút magyar bajnok és navigátora nagyon készült a szezonnyitó megmérettetésre, ugyanis Vincze Ferenc minden vágya volt, hogy a tavalyi második helyek után – összetettben és a hétből hat versenyen lett második – ismét ő legyen a legjobb a magyar bajnokságban. Vinczének idén Percze Nándor diktálja az itinert, ám mondhatnánk azt, hogy a 2019-es abszolút bajnok hozzá nőtt a dobogó második fokához, így ismételten második lett a Skoda Fabia R5-össel.

„Összességében nagyon jól sikerült a versenyünk, ám számomra most nagyon sok volt az ismeretlen. Új volt az autó, új a navigátor és még a gumik is újak voltak. Sajnos a verseny előtt a betegségem miatt keveset tudtunk tesztelni, ám ennek ellenére az első napot remek teljesítménnyel zártuk, ráadásul öt-tíz másodperccel vezettünk. Ennek köszönhetően a második napot szinte végigtakarítottuk a vasárnapi első szakaszokat, és ezt egy rosszul sikerült taktikázással sem tudtuk kivédeni. Hatalmas időhátrányba kerültünk, éppen ezért úgy vélem, a tőlem már szinte kötelező második hellyel elégedettek lehetünk, jó alapot ad a folytatásra” - jelentette ki Vincze Ferenc.

Csapattársai közül az ORC-ben versenyző Hevesi István, Bottyán János kettős viszont alaposan kárpótolta a csapatot. A Mitsubishi Lancer Evo VI volánja mögött a páros parádézott az idénynyitón: a tíz szakaszból hetet megnyert, és 1 perc 39 másodperces előnnyel, egészen simán diadalmaskodott kategóriájában.

„Nincs mit szépíteni, nagyon jól sikerült a szezon első versenye, hiszen az ORC összetetten kívül a Murva Kupát is sikerült megnyernünk. Már az első szakaszon éreztem, ha nem hibázok bele kétszer, ami után tolatnom is kellett, nagyon jó időre lehetünk képesek. Ráadásul a várpalotai gyorson kívül számomra ismeretlen volt a pálya, nagyon nagy köszönettel tartozom Jánosnak, aki hibátlanul navigálva alaposan kivette a részét a sikerből. Négy új gumival mentünk, sokkal jobban be mertem engedni a féktávokba és a kanyarokba az autót. Az utolsó szakaszon már csak végig gurultunk az előnyünk tudatában, mert pontosan tudtuk, bármi probléma, és máris eldobjuk magunktól a győzelmet. Az ORC-siker érdekében eldobtuk az abszolút hetedik helyet, ám így is a tízedikek lettünk” – árulta el Hevesi István.

Minimum a dobogó volt a célja az ORB 2W kategóriában, egy Peugeot 208-assal induló Határ Attila és Éhn Dániel kettősnek, akik életük első murvás versenyét teljesítették. Ezúttal csak a pontszerzés jött össze nekik, ám ha végleg összeáll számukra minden, akkor ismét a győzelemért autózhatnak majd.

„Bevallom őszintén, érződött rajtunk a téli szünet miatti rozsda, így nem is voltam maradéktalanul elégedett a teljesítményemmel. Dani, ugyanúgy, mint eddig valamennyi versenyünkön, a maximumot nyújtotta, rengeteget segített nekem verseny közben. Az autóval sem volt semmi gond, élveztem vele versenyezni a számomra ismeretlen murván. A Salgón igyekszem felzárkózni a mezőny elejéhez, és újra a győzelemért harcolni” – fogalmazott Határ Attila.

A Korda Racing csapattulajdonosa most kijelentette, ennél jobb szezonkezdetet elképzelni sem tudott volna. Erre a mostani teljesítményre lehet majd alapozni, és bízik benne, hogy Vincze Feri egyszer már képes lesz elszakadni a szinte hozzá nőtt második helytől.

„A szavak helyett most ezen a hétvégén a tettek beszéltek. Sajnos azt tudomásul kell vennünk, hogy bárki hiányzik vagy indul egy versenyen, Feri képtelen elengedni a második helyet. Lassan megéljük, hogy az angol fogadóirodáknál már nem lehet majd rá fogadni… Viccet félretéve, akár a versenyt is megnyerhette volna, ha vasárnap nem neki kell takarítania a mezőny előtt. De ne legyünk telhetetlenek, egyszer minden sorozat megszakad egyszer, és Feri is felállhat majd az őt megillető helyre. Ugyanakkor kárpótolt minket az a parádé, amit István és János bemutatott. Ekkora fölénnyel nyerni egészen különleges teljesítmény, remélem, egész évben kitart majd a formájuk. Attila és Dani először ment murván, és így is pontokat szereztek. Biztos vagyok benne, hogy aszfalton már visszatérnek a kategóriájuk legjobbjai közé” – mondta Korda Erik csapattulajdonos.

http://facebook.com/kordaracingHU

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Vinex Plus Hungary Zrt., Bartron ’07 Kft., TIMKETT Kft., PA-COMP Kft., Pannon Tervstúdió Kft., Welltest-Info Kft., Green-Goes Kft., Vital Park Kft., ZeemPlusz Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.