Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Cégregiszter | Sport, szabadidő

Fit-Kid Cegléd

2700 Cegléd, Damjanich utca 3.

Gyermek versenyfitness

A Magyar Fitness Szövetség 1997-ben hozta létre a gyermek fitness szakágat FIT-KID-et.

A FIT-KID egy gyermek versenyfitness, ahol zenére showtánc koreográfiát adnak elő a versenyzők látványos akrobatikus (szaltók), erő (fekvőtámaszok stb..) és lazasági (spárgák, hidak stb..) elemekkel, nagyon szép kűrruhákban.

A versenyrendszer 1998 óta avat bajnokokat a legkisebbektől a legnagyobbakig (6-18) 9 korcsoportban. A legügyesebbek az Európa-kupán, Európa-bajnokságon és Világbajnokságon mérhetik össze tudásukat a nemzetközi mezőnnyel.

Országos szinten 16 város 20 sportegyesületében kapnak lehetőséget, a FIT-KID palánták a rendszeres testmozgásra.

Cegléden 1998-ban kezdte szárnyát bontogatni egy kis „fitkides” csapat, elsődlegesen avval a céllal, hogy városunkban legyen egy stílusában, mozgásanyagában és látványában is „igazán lányos „versenysport.

Az elképzelés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen ma már a CVSE keretein belül több csoportban folyik a fit-kid mozgásanyagának oktatása, egészen piciktől kezdve az I.osztályú és válogatott szintű versenyzőkig.

A fit-kid versenyek mellett szakosztályunk sportolói show táncversenyeken is részt vesznek, ahol szintén nagyszerű eredményeket érnek el.

Eredmények:

  • 1999-ben indultunk először Fit-Kid versenyen, ahol kezdeti kisebb eredményektől elindulva mára már az ország legsikeresebb klubjai közé tartozunk.
  • Fit-Kid I.osztályú és showtánc versenyzőink többszörös Diákolimpiai Bajnokok, Magyar Bajnokok mind egyéniben, mind csapatban, de Fit-Kid II.osztályú és Fit-Kid Dance versenyzőink is már többször dobogóra állhattak országos versenyeken.
  • Az elmúlt években a ceglédi lányok több Európa-bajnoki és Világbajnoki címmel is büszkélkedhetnek mind egyéniben, mind pedig csapatban.

Nyitva tartás

  • Hétfő - Szerda: 15.30-16.30. (Ovis csoport)
  • Hétfő - Kedd - Csütörtök: 16.30-18.00 (Előkészítő csoport és Fit-Kid Dance)
  • Hétfő, Péntek: 17.00-18.30. és Kedd, Csütörtök: 16.30-18.00. (Fit-Kid II.osztály)
  • Hétfő: 18.00-19.30 és Kedd, Csütörtök és Péntek: 14.30-17.00. (Fit-Kid I.osztály)

kapcsolat