Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Füle Családi Borászat

2015. Október 22. 14:49, csütörtök

Vidám mini szüretet tartottunk

Vidám mini szüretet tartottunk

Borászatunk a szüret utolsó mozzanataként „mini” szüretet rendezett a zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola 6., 7. és 8. osztályos tanulóinak részvételével.

Farkasházi Istvánnak (szervező), a helyi Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójának felkérését teljesítettük ezzel. A gyerekek így készültek a szeptember 26-i faluház-tájház ünnepre, melynek célja a hagyományőrzés volt.

A szüret megkezdése előtt egy kis tájékoztatást kaptak arról, hogy a ceglédberceli területek miért annyira alkalmasak szőlőtermesztésre, majd saját területünk, munkálataink rövid bemutatása következett. A vágószerszámok kézhezvétele után, melyeket a tanár néniktől kaptak meg a nebulók, elkezdődhetett maga a „szüret”. A gyerekek saját bőrükön tapasztalhatták, milyen kemény munkákat kell elvégezni ahhoz, hogy a szőlő megtermelése után, a betakarítása is megtörténjen.

Az iskolából kb. 20 diák vett részt a szüreten. Sokan közülük még nem végeztek ilyen jellegű munkát, éppen ezért, nagy élvezettel vágták a fürtöket. Nagyon lelkes volt a kis brigád, gyorsan megteltek a ládák. Nem kellett hozzá sok idő, hogy az eltervezett mennyiséget leszedjék az iskolások. A leszüretelt kunleány fajtájú szőlőt bepakolták a buszba, amellyel érkeztek és magukkal vitték, hogy a tájház ünnepen fel is dolgozhassák azt. Majd minden résztvevő saját magának is szedett egy kis kóstolót.

Vidám hangulatban telt el az az 1-2 óra, melyet szőlőszedéssel töltöttek el a gyerekek. Bízunk abban, hogy jól érezték magukat nálunk és jövőre újra eljönnek szőlősünkbe. Reméljük, hogy a tájház ünnepen a szőlő feldolgozása sikeres volt és finom, édes musttal tudták megkínálni az érdeklődőket!

Füle Családi Borászat

Cegléd, Kőrösi út 33.
www.fulecsaladiboraszat.com

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. November 16. 00:00, csütörtök | Füle Családi Borászat

Megkóstoltuk újborainkat!

November 4-én megrendeztük az idei Újbor kóstolónkat, ami idén is sikeresen zajlott.

2017. Augusztus 24. 15:27, csütörtök | Füle Családi Borászat

Helyzetjelentés szőlőnkből

Körülbelül másfél hét múlva kezdetét veszi a szüret!

2017. Március 27. 13:21, hétfő | Füle Családi Borászat

Helyzetjelentés szőlőnkből

Itt a jó idő és a tavasz, így gőzerővel folynak a tavaszi munkálatok!