Blog | Füle Családi Borászat
2014. Június 13. 17:39, péntek
Mi az a FRÖCCS?
Nézzük, mi kerül a poharunkba!

Ismered ezt a sort? Kis fröccs, nagy fröccs, hosszú lépés, lakó fröccs, vice házmester, rezzentett feles és még sorolhatnám. Természetesen az igazi fröccs szódával készül, mennyisége attól függ, melyiket választod a helyenként mókás nevű fröccsök közül. :-)
Jönnek a fesztiválok, egyre népszerűbbek a fröccsök, kiváltképp a száraz, rozé fröccs! :-) Nézzük, mi kerül a poharunkba ilyenkor!
Nézzük, mi a rozé technológiája?
Még az erjedés előtt a kék szőlő halványpiros mustját - színlé- különválasztjuk a cefre szilárd részeitől. A rozé készítési módja hasonlít a fehér boréhoz, mert nem áztatjuk héjon a szőlőt, mint a vörösborkészítésnél. Persze vannak olyan fehérbor szőlők is ahol áztatunk, ilyenek az illatos fajták: cserszegi fűszeres vagy chardonnay.
A héjon erjesztés lényege pedig, hogy a héjból kioldódjanak a vörös színanyagok és a tanninvegyületek. Mivel nem áztatunk, ezért kevesebb színanyag és tanninvegyület kerül a borba. Innen a rozé szín és a mérsékelt fanyarság.
Mi Zweigelt fajtából készítjük a rozénkat, melyet még nem túlérett állapotban szüretelünk, hogy friss, fiatalos bort nyerjünk.
Optimálisan 10-12 C-ra hűtve ideális a rozék fogyasztása. Reméljük, hogy egy kicsit többet tudtál meg erről a fajtáról, ha kérdésed van, ne habozz feltenni!

Rosé kedvezményért csekkold legújabb Mobon akciónkat!
Füle Családi Borászat
Cegléd, Kőrösi út 33.
www.fulecsaladiboraszat.com
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2017. November 16. 00:00, csütörtök | Füle Családi Borászat
Megkóstoltuk újborainkat!
November 4-én megrendeztük az idei Újbor kóstolónkat, ami idén is sikeresen zajlott.
2017. Augusztus 24. 15:27, csütörtök | Füle Családi Borászat
Helyzetjelentés szőlőnkből
Körülbelül másfél hét múlva kezdetét veszi a szüret!
2017. Március 27. 13:21, hétfő | Füle Családi Borászat
Helyzetjelentés szőlőnkből
Itt a jó idő és a tavasz, így gőzerővel folynak a tavaszi munkálatok!
