Városlista
2025. december 15, hétfő - Valér

Blog | HelloHal

2012. Július 30. 00:00, hétfő

Harcsa sörtésztában tejszínes kukoricakásával, fonnyasztott parajjal

Harcsa sörtésztában tejszínes kukoricakásával, fonnyasztott parajjal

Szeretek új ételeket készíteni és kísérletezgetni, de többnyire csak akkor, ha harminc perc alatt letudható az egész mutatvány. Természetesen ez idő alatt a köretet is meg kell oldanom...

A menü végül sörtésztában sült harcsafilé tejszínes kukoricakásával és fonnyasztott parajjal lett.

A parajjal kezdtem. Megmostam, lecsepegtettem, fokhagymát aprítottam, olívaolajon megpirítottam, majd a spenótot rádobva, fedő alatt pároltam két-három percet. Pici sóval, borssal ízesítettem, majd féldeci tejszínt locsoltam rá. Az egészet kiborítottam egy edénybe és lefedtem további párolódás céljából.

A serpenyőt nem mostam el, olajat öntöttem bele, ujjnyinál kevesebbet, és kisütöttem benne a halat.

Folytatásért kattint ide: //www.hellohal.com/2012/04/harcsa-sortesztaban-tejszines.html#more

Címkék: főétel

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Augusztus 11. 00:00, szombat | HelloHal

Sült keszeg szálka nélkül?

Fogtam néhány keszeget és a legnagyobb gondossággal, előre kitervelt szándékkal megpucolgattam őket.

2012. Augusztus 10. 00:00, péntek | HelloHal

Kapros-tejfölös harcsa

Baráti körben az egyik legnépszerűbb étel, melyet harcsából és süllőből is el lehet készíteni.

2012. Augusztus 03. 00:00, péntek | HelloHal

Ikrás ravioli tejszínes, fűszeres mártásban

Hozzávalók: gyúrt tészta (50 dkg liszt, 4 tojás, olaj só) hagyma, olaj, só, bors, piros paprika haltej és halikra (ponty és süllő ikrát, tejet használtunk) hallé 2 dl, tejszín 4 dl egy csokor kapor és petrezselyem