Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Füle Családi Borászat

2017. Március 14. 15:57, kedd

Eljött a borversenyek időszaka

Eljött a borversenyek időszaka

Február 10-én zajlott le Ceglédbercelen a Cegléd és vidéke körzeti borverseny.

A rendezvényre természetesen Dénes és Heni is mentek, hogy képviseljék a borászatot. A borverseny szakmai értékelése 14 órakor, a közönség véleményezése 17 órakor kezdődött. Általánosságban elmondható, hogy mind fehér mind pedig a vörös és rozé kategóriában sok borminta versenyzett, mivel nagyon sok borász és gazda foglalkozik a környéken szőlő és bortermeléssel. Mi a vörösboros asztalnál foglaltunk helyet, mivel a versenyre kétféle Zweigelt száraz vörösbort és egy Rozét vittünk, és kíváncsiak voltunk a versenytársak boraira is.

A borkóstolás után megállapítottuk, hogy ezen a vidéken is lehet nagyon finom vörösbort készíteni, nem csak Villány vagy híresebb borvidéken. Vélemyénünk szerint és több pozitív kritika szerint is jól szerepeltek boraink a versenyen. Az est végén lehetett szavazni a legkedveltebb borra a közönségnek, és Zweigeltünk első helyen végzett vörösbor kategóriában, a közönségszavazás eredményeképp! Nagyon örülünk ennek, de természetesen a szakmai zsűri értékelésére is kíváncsiak voltunk. A borok elfogyasztása után egy finom vacsora következett, majd egy kis beszélgetés a borász kollegákkal. Az este folyamán nagyon jól éreztük magunkat, vártuk a következő megmérettetést.

Február 18-án Fekete György borásztársunk borkóstolóval egybekötött versenyt rendezett, amin Zweigelt borunk arany fokozatot ért el!

Február 21-én tartották meg a Vadászok bora versenyt Cegléden az Artem Galériában. A borok három kategóriában versenyeztek (fehér vörös és rozé). A versenyen nagyon finom jó minőségű borokat kóstolhattunk. Az est díszvendége Polgár Zoltán villányi borász volt, aki szerint mindegyik bor megérdemelhette volna az első helyet. A közízlés most más bornak kedvezett, de mi így is örültünk, hiszen Zweigeltünk jó kritikákat kapott, és a sok munka lassan, de biztosan meghozza a várt eredményt.
👉A Vadászok Bora választáson készült videót itt tudjátok megtekinteni://ctv.hu/vadaszok-bora-2017/

Február 25-én lezajlott a Borrendi Bál, amit Cegléden a Bem József Szakközép Iskolában tartottak meg. Minden évben ilyenkor hirdetik ki a Cegléd és vidéke körzeti borverseny és a Vadászok bora verseny győzteseit és adják át a díjakat. Borászatunk nagyon jól szerepelt, hiszen Zwegeltünk Közönségdíjas lett, a szakmai zsűri pedig ezüst éremmel jutalmazta. A másik fajta Zweigelt, amit versenyre vittünk egy fiatalos gyümölcsösebb illattal, az pedig ezüst érmes lett! Nagyon örülünk az eredményeknek, és nagy reményekkel vágunk neki a városi és környékbeli versenyeknek, amik a tavasz folyamán lesznek!



Füle Családi Borászat

Cegléd, Kőrösi út 33.
👉 www.fulecsaladiboraszat.com

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. November 16. 00:00, csütörtök | Füle Családi Borászat

Megkóstoltuk újborainkat!

November 4-én megrendeztük az idei Újbor kóstolónkat, ami idén is sikeresen zajlott.

2017. Augusztus 24. 15:27, csütörtök | Füle Családi Borászat

Helyzetjelentés szőlőnkből

Körülbelül másfél hét múlva kezdetét veszi a szüret!

2017. Március 27. 13:21, hétfő | Füle Családi Borászat

Helyzetjelentés szőlőnkből

Itt a jó idő és a tavasz, így gőzerővel folynak a tavaszi munkálatok!