Blog | Füle Családi Borászat
2016. Augusztus 08. 16:18, hétfő
A pálinka, és ami mögötte van 😉
A pálinka igazi Hungarikum, melyért a legtöbb magyar, de sok külföldi is rajong.
A pálinka, mint megnevezést csak Magyarország illetve Ausztriában négy tartomány használhatja, ott csak kajszibarackból készül, hazánkban viszont a legtöbb gyümölcsből készítenek pálinkát, illetve lehet többféle gyümölcsből is előállítani.
Fontos kitétel a pálinkánál, hogy csak Magyarországon termelt gyümölcsből, vagy gyümölcsvelőből készülhet. Hazánkban legelterjedtebb a szilvapálinka, és egyedi jellegzetesség a törkölypálinka is, mely a szőlő törkölyéből készül, különleges zamattal rendelkezik, és ez is Hungarikum. Jellegzetessége továbbá, hogy kötelező megnevezni milyen fajta szőlőből készült, de a borrégió megnevezése nem feltétel. A törkölypálinka leggyakrabban Cserszegi Fűszeres fajtából készül, mert nagyon finom gyümölcsös zamattal rendelkezik.
A pálinka minőségi ismertetőjele a finom illat és gyümölcsös utóíz, mert a jó pálinkáról meg kell tudni állapítani, hogy milyen gyümölcsből készült. Mértékkel fogyasztva jó értisztító hatású (különösen a törkölypálinka), megfázáskor, influenzás tünetek, köhögés, torokfájás esetén is ajánlják a fogyasztását, mondván fertőtleníti és tisztítja a légutakat. Fájdalom csillapítónak, görcsoldónak is használhatjuk még.
Egészségünkre!
Füle Családi Borászat
Cegléd, Kőrösi út 33.
Itt tudsz felíratkozni 👉 www.fulecsaladiboraszat.com
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2017. November 16. 00:00, csütörtök | Füle Családi Borászat
Megkóstoltuk újborainkat!
November 4-én megrendeztük az idei Újbor kóstolónkat, ami idén is sikeresen zajlott.
2017. Augusztus 24. 15:27, csütörtök | Füle Családi Borászat
Helyzetjelentés szőlőnkből
Körülbelül másfél hét múlva kezdetét veszi a szüret!
2017. Március 27. 13:21, hétfő | Füle Családi Borászat
Helyzetjelentés szőlőnkből
Itt a jó idő és a tavasz, így gőzerővel folynak a tavaszi munkálatok!