Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 22. 16:42, csütörtök | Helyi

Napelemek kerülnek az iskolákra

Napelemek kerülnek az iskolákra

Több mint 136 millió forint támogatást nyert a Ceglédi Szakképzési Centrum fotovoltaikus rendszerek felépítésére

Sikeresen pályázott épületenergetikai fejlesztésekre a Ceglédi Szakképzési Centrum - jelentették be a szerdai sajtótájékoztatón. Így több mint 136 millió forintot használhatnak fel az iskolák korszerűsítésére. A pályázati pénzből napelemes kiserőműveket hoznak létre a Bem József, a Közgazdasági, a Kereskedelmi és a monori szakgimnázium épületén.

Földi László, országgyűlési képviselő: - Az állam kulcsfontosságúnak tartja, hogy a szakképző intézmények felszereltek legyenek és olyan minőségi épületekben tanulhassanak a diákok, mely valóban méltó a XXI. századhoz. Ezt a célt szolgálja többek között ez a fotovoltaikus rendszer, amely csökkenteni fogja az üzemeltetési költséget.

A napelemeket a Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium, az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium valamint a monori Szterényi József Szakgimnázium épületére szerelik fel. Ezek a létesítmények már viszonylag régen épültek, így nem a legkorszerűbb energiahatékonysággal üzemelnek. Most megoldódhat ez a probléma. Ha minden a tervek szerint halad a támogatási szerződést a jövő héten megkötik.

Buncsák Gágor, főigazgató, Ceglédi Szakképzési Centrum: - Onnantól számítva 12 hónapunk van arra, hogy a beruházást megvalósítsuk. Nem látom akadályát annak, hogy bármiféle probléma közbejöhetne a projekt megvalósítása során. Reméljük egy év múlva arról fogjuk tájékoztatni önöket, hogy az elnyert összeget maradéktalanul fel is tudtuk használni.

A főigazgató azt is elmondta, hogy a nyár folyamán újabb jelentős pályázati konstrukció beadását tervezik.

forrás: ctv.hu
fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció