Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Június 23. 12:00, péntek | Helyi

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár

Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár csütörtökön 0 órától jövő hétfőn 24 óráig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Az Emmi országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkársága értesítette a megyei kormánymegbízottakat a hőségriadóról, egyúttal kérte őket, hogy tájékoztassák az illetékességi területükön működő egészségügyi szolgáltatókat és megyei védelmi bizottságokat is. Jelenleg nincs szükség további intézkedésekre - hangsúlyozták.

Felhívták azonban a lakosság figyelmét arra, hogy a meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is. Javasolják a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, valamint a leégés ellen védő ruházat viselését is. Amennyiben az emberek tehetik, a legmelegebb órákban tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát - sorolták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció